Начало За нас Реклама Контакти

Супа с леща и броколи

Снимка за Супа с леща и броколи
45
Време за приготвяне: 45 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Постните супи са един от българските специалитети и макар в тази рецепта на да присъства не толкова местното броколи, тя е напълно съвместима с родните традиции.

СъставНеобходими продукти за 4 - 6

  1. 2 с. л. зехтин Classic
  2. 1 стрък праз, ситно нарязан
  3. 1 резен целина, нарязан на на малки кубчета
  4. 2 моркова, нарязани на кръгчета
  5. 1 дафинов лист
  6. ½ ч. л. кимион
  7. 1,5 л зеленчуков бульон или вода
  8. 1 ч. ч. зелена или кафява леща
  9. 1 малка глава броколи, нарязана на розички
  10. 4 с. л. сок от лимон
  11. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  12.  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слагат празът, целината и морковът. Сипва се 1 с. л. вода и зеленчуците се разбъркват, за да се задушат за 3-4 мин.

  2. 2.

    Добавят се дафиновият лист, кимионът и лещата, разбъркват се и се наливат 1,5 л зеленчуков бульон или гореща вода, посолява се на вкус и супата се оставя да ври на тих огън за 15 - 20 мин., или докато омекне лещата.

  3. 3.

    Добавят се розичките броколи и чесънът. След като поври 5 мин., супата се подправя с пипер и лимонов сок и се поднася.


Подходящи типове вина
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари