Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Вегетариански царевичен хляб

Вегетариански царевичен хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Вегетариански царевичен хляб1 / 2
12/12/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 бр.
"Вкусен и ароматен хляб, приготвен изцяло с растителни продукти!"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч. бяло или пълнозърнесто
  • брашно - ½ ч. жълто органично царевично
  • брашно - ½ ч. ситно бяло царевично
  • бакпулвер - 2 ½ ч.л.
  • вода - 1 ч. и 1 с.л. топла
  • мазнина - ¼ ч. растително олио
  • захар - 3 с.л. чиста тръстикова
  • сол - 1 ч.л. ситна кашерна
  • маргарин - диетичен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително загряваме фурната на 175 градуса и намазваме с олио тавичка за печене. Объркваме различните видове брашно и бакпулвера в купа. В отделен съд разбъркваме водата, олиото, захарта, солта и продукти по желание. Прибавяме течните съставки към сухите и разбъркваме с вилица, докато стане хомогенна смес.

Внимавайте да не бъркате прекалено, защото хлябът ще стане по-сух и тежък. Изсипваме тестото в подготвената тавичка и го печем 30 минути или докато при проба с клечка за зъби, нож или нещо друго, те излизат лесно и чисто от хляба. Внимавайте да не го прегорите.

Докато е още горещ, набодете хляба с нещо, а отгоре му сложете малко маргарин, който да се разтопи върху него. Сервираме веднага или на стайна температура. Остатъците от този хляб мога да бъдат препечени на тостер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: